kindercoaching bij echtscheiding

INGRIJPENDE GEBEURTENIS

Een echtscheiding laat bij je kind altijd zijn sporen na. Het kan ervoor zorgen dat hij of zij zich terugtrekt of juist weerbastig reageert. Andere kinderen krijgen weer last van verlatingsangst of voelen zich schuldig. Zowel voor je kind als voor jou kan het prettig zijn om te praten met een deskundige, een vertrouwenspersoon die een luisterend oor biedt, adviezen geeft en helpt met problemen en lastige keuzes.

KIES-COACH

Speciaal hiervoor is het programma KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie)ontwikkeld. Een KIES-coach leert kinderen op te komen voor zichzelf, hun emoties te uiten en duidelijk te communiceren met hun ouders en anderen. Een zeer effectieve methode die door kinderen en ouders met een 8,5 is beoordeeld (meer info). Behandeling bij KindercoachBreda is zowel individueel als in groepsverband mogelijk.

SPEL- EN PRAATGROEP

Deelnemen aan een KIES spel- en praatgroep doen de kinderen met hun lotgenoten. Dat is waar kinderen herkenning in gaan vinden. De kinderen helpen elkaar met oplossingen en komen over de drempel om eens hun hart te luchten over de dingen die ze moeilijk vinden. De spel- en praatgroep wordt georganiseerd bij KindercoachBreda (maximaal 4 kinderen) en op school (maximaal 10 kinderen, begeleiding door 2 KIES-coaches). De leeftijden lopen uiteen, maar vaak niet meer als in een gezinssituatie. De eerstvolgende spel- en praatgroep start op 20 januari. Informeer naar de startdatum van de eerstvolgende spel-en praatgroep of meld je nu aan!